De pensioenbranche is volop in beweging: het nieuwe Pensioenakkoord, de digitalisering van de pensioenketen, het verbod op provisie bij complexe financiële producten… Ingegeven door media, toezichthouders en wetgevers zijn transities en veranderprocessen in de pensioenbranche en de financiële dienstverlening in het bijzonder, aan de orde van de dag. De klant nog meer centraal stellen en een geoptimaliseerde bedrijfsvoering, dat is het doel. Met transparantie, kostenefficiëntie en kwaliteit als randvoorwaarden. 

Innovatief en slagvaardig

Veel pensioenuitvoerders zijn actief in het op peil brengen en houden van hun administratieve performance. Om in een steeds sterker concurrerende markt echter het verschil te maken, is meer nodig. Meer mensen, die in staat zijn door innovatieve oplossingen meer te doen met bestaande gegevensbronnen. En een vernieuwd ICT-landschap. Alleen dan kunnen organisaties met een slagvaardig administratieorgaan voldoen aan alle wensen van de klant.

Ringelberg AIM – kennis van zaken, persoonlijke benadering

Dynamiek alom in de pensioen- en verzekerbranche dus. En laat dat nu net het specialisme van Ringelberg AIM zijn: project- en verandermanagement in de pensioenbranche. Arnoud Ringelberg: “Juist in een branche waar cijfers en regels de boventoon voeren en de belangen groot zijn, zie ik vanuit mijn jarenlange ervaring een persoonlijke benadering als een must om verandertrajecten met succes te realiseren. Mijn werkwijze kenmerkt zich dan ook door een hoog menselijk en persoonlijk gehalte, met oog voor klant, medewerker én bedrijfsresultaat. In combinatie met een gestructureerde aanpak en technische knowhow, draag ik daarmee bij aan het eenvoudiger maken van pensioenorganisaties.”

We hebben voor het eerste samengewerkt in een project waarmee een nieuw product werd geïntroduceerd in de pensioenregeling van een grote multinational. Aansluitend is het deelnemersportaal dat is gekoppeld aan de pensioenregeling uitgebreid. In een volgend project hebben we samen de transitie van Shell Pensioenfonds geleid. Administratie en communicatie werden geoutsourced van Shell Pensioenbureau Nederland BV naar Syntrus Achmea.

Arnoud is een gedreven project manager, die snel en gestructureerd tot een pragmatisch aanpak en een acceptabel plan komt. Als mijn “tegenspeler” in de genoemde projecten altijd constructief op zoek naar een oplossing. In onze gezamenlijke agile aanpak, zorgt Arnoud voor een gezonde dosis “blauwe” realiteit. Het hogere doel, een succesvolle tijdige implementatie, staat voorop.  Ik heb dit ervaren als echt partnership, samen bouwen we het resultaat. Schouder aan schouder het vele werk in onze complexe organisaties, samen met vele collega’s voor elkaar brengen. Creatief, met kennis van zaken en doelgericht.

 

Gerco van der Wilt, Syntrus Achmea Pensioenbeheer NV