De pensioenbranche is volop in beweging: het nieuwe Pensioenakkoord, de digitalisering van de pensioenketen, het verbod op provisie bij complexe financiële producten… Ingegeven door media, toezichthouders en wetgevers zijn transities en veranderprocessen in de pensioenbranche en de financiële dienstverlening in het bijzonder, aan de orde van de dag. De klant nog meer centraal stellen en een geoptimaliseerde bedrijfsvoering, dat is het doel. Met transparantie, kostenefficiëntie en kwaliteit als randvoorwaarden. 

Innovatief en slagvaardig

Veel pensioenuitvoerders zijn actief in het op peil brengen en houden van hun administratieve performance. Om in een steeds sterker concurrerende markt echter het verschil te maken, is meer nodig. Meer mensen, die in staat zijn door innovatieve oplossingen meer te doen met bestaande gegevensbronnen. En een vernieuwd ICT-landschap. Alleen dan kunnen organisaties met een slagvaardig administratieorgaan voldoen aan alle wensen van de klant.

Ringelberg AIM – kennis van zaken, persoonlijke benadering

Dynamiek alom in de pensioen- en verzekerbranche dus. En laat dat nu net het specialisme van Ringelberg AIM zijn: project- en verandermanagement in de pensioenbranche. Arnoud Ringelberg: “Juist in een branche waar cijfers en regels de boventoon voeren en de belangen groot zijn, zie ik vanuit mijn jarenlange ervaring een persoonlijke benadering als een must om verandertrajecten met succes te realiseren. Mijn werkwijze kenmerkt zich dan ook door een hoog menselijk en persoonlijk gehalte, met oog voor klant, medewerker én bedrijfsresultaat. In combinatie met een gestructureerde aanpak en technische knowhow, draag ik daarmee bij aan het eenvoudiger maken van pensioenorganisaties.”

Mijn eerste werkervaring met Arnoud is al van een hele tijd geleden. In de jaren ’90 van de vorige eeuw bij Mn (Services).

Later zijn we elkaar, met kortere en langere tussenpozen, in de pensioenmarkt regelmatig tegengekomen en hebben we in verschillende situaties samengewerkt. Ik heb Arnoud meegemaakt in de rol van projectleider en in de rol van manager.

Arnoud onderscheidt zich door een groot gevoel van verantwoordelijkheid, gericht op het resultaat en gekoppeld aan een wat onconventionele aanpak. Concreet betekent dit dat je hem met een opdracht op pad kunt sturen, maar ook een vraag aan hem kunt stellen. Hij denkt mee en pakt aan.

Het onconventionele zit in zijn aanpak. Hij handelt vanuit een autonome overtuiging die hij met passie uitstraalt en overdraagt. Zo krijgt hij mensen mee en bereikt hij resultaten.

 

Luciƫnne van Paassen, Montae